Korsvägen
Kompetensutveckling för lärare och förskollärare

Vill din skola ta emot lärarstudenter inom naturvetenskap, teknik och matematik – och bli en universitetsskola?

Kontakta Korsvägen

Ställ gärna frågor om fortbildning eller uppdragsutbildning här. Vi är också tacksamma för alla tips och idéer på innehåll till sidan!

När det behövs skickar vi din fråga vidare till rätt person inom Göteborgs universitet.

Kontaktformulärcaptcha

Universitetsskola_200

HÖGSTADIE- OCH GYMNASIESKOLOR: Som universitetsskola handleder ni lärarstudenter med akademisk grundexamen i matematik, teknik och naturvetenskap inom utbildningen Alternativ KPU. Samtidigt får ni tillgång till forskning, fortbildning och utvecklingsarbete i nära samarbete med Göteborgs universitet. Kanske hittar ni till och med en framtida medarbetare?
Som universitetsskola får ni tillgång till:
*Drivna studenter
*Mötesplatser för lärare och möjlighet att knyta internationella kontakter
*Mötesplatser för rektorer
*Möjlighet till fortbildning
*Möjlighet att söka projektpengar inom projektet

Så här säger Maria Nicolai, rektor för det Naturvetenskapliga programmet på Hvitfeldska gymnasiet om att vara universitetsskola i första omgången:
– Vi har haft stort utbyte av lärarstudenterna och är glada över att ha fått förtroendet att vara en universitetsskola. Det är både givande och utmanande. Flexibilitet och snabba ryck gäller – både för oss och studenterna.

Vill du veta mer?
Kontakta Annette Mitiche, utvecklingsledare på Center för Skolutveckling för mer information eller skicka en intresseanmälan till annette.mitiche@educ.goteborg.se

Tidigare/nuvarande universitetsskolor Skälltorpsskolan, Angeredsgymnasiet, Nordlyckeskolan, Trulsegårdsskolan, Hovåsskolan, Hvitfeldskagymnasiet och Kålltorpsskolan.

Brobyggaren – ett samarbete mellan Göteborgs Stad och Göteborgs universitet