Korsvägen
Kompetensutveckling för lärare och förskollärare

Utvecklingsinriktad lektor med stort kontaktnät

Kontakta Korsvägen

Ställ gärna frågor om fortbildning eller uppdragsutbildning här. Vi är också tacksamma för alla tips och idéer på innehåll till sidan!

När det behövs skickar vi din fråga vidare till rätt person inom Göteborgs universitet.

Kontaktformulärcaptcha

Ingela-Bursjoo-o-Dylan-Wiliam_184

Det tog hela åtta år för Ingela Bursjöö att doktorera inom forskarskolan CUL*. ”En lång tid, men hela doktorandtiden har varit väldigt värdefull”, säger hon nu med de åren i backspegeln.

Ingela Bursjöö (på bilden tillsammans Dylan William, professor emeritus vid Institute of education vid University of London) har under hela sin forskarutbildning även jobbat parallellt med undervisning och utvecklingsprojekt i skolan. Detta i stadsdelen Göteborg Stad Centrum, där hon har arbetat som lärare i 28 år och därmed har skaffat sin en gedigen plattform att verka utifrån.

– Mina idéer har alltid tagits emot väl här. Det finns en utvecklingsinriktad kultur som gynnar nytänkande och utveckling, vilket naturligtvis har underlättat.

Vad är CUL?*

CUL, Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning, är en fakultetsgemensam forskarskola vid Göteborgs universitet. Den nationellt unika verksamheten har 86 doktorander och är universitetets största forskarskola.
Läs mer